Ikke mere petrokoks til private husholdninger

Det skal være slut for private husholdninger at fyre op med petrokoks. Sådan kommer det til at være fra årsskiftet, og det nye tiltag skal sikre et bedre miljø. Petrokoks kan være skadeligt for både miljø og sundhed, hvilket er grundlaget for afskaffelsen af forbrænding af det. Indholdet af skadelige stoffer, som bl.a. nikkel, er så højt i asken fra petrokoks, at det kan karakteriseres som farligt affald, og kan fremkalde allergener for mennesker. Det er dog ikke kun asken fra petrokoks, som giver ulemper. Røgen er også mere skadeligt end andre afbrændingstyper hvilket betyder, at rør og skorsten til forbrændingsanlægget skal skiftes oftere.
Det er således en glad Miljø- og fødevareminister, Jakob Elleman-Jensen, som har kunne give sin mening om afskaffelsen af petrokoks. Han har derfor også lagt vægt på netop det skadelige ved petrokoks, i forhold til både mennesker og omgivelser, da han begrundede sin holdning til, at det er en dårlig idé at bruge petrokoks.
Der er dog mange alternativer til petrokoks, som f.eks. træbrænde, som de private husholdninger i stedet kan bruge som brændsel. Miljøstyrelsen opfordrer derfor folk til, at forhøre deres skorstensfejer om, hvad der kan være det rette brændsel som erstatning til petrokoks.

Følg os på sociale medier:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *