Nye skærpede krav til solcelleanlæg, vindmøller og kraftværker

Fra d. 27 april 2019, vil der være nye skærpede regler fra EU til solcelleanlæg, vindmøller og kraftværker, som ejere og kommende ejere skal være opmærksomme på. Reglerne betyder, at der vil være større krav til private solcelleanlæg og vindmøller samt kraftværker og vindmølleparker til at komme på elnettet.
Det vil dermed forholde sig således, at hvis man får nettilsluttet et nyt anlæg efter d. 27. april 2019, så vil de nye krav være gældende i henhold til EU-forordningen. Får man dog tilsluttet et nyt anlæg før d. 27. april 2019, så vil det være de nuværende regler angivet i Energinets Tekniske Forskrifter, som man vil skulle forholde sig til. D. 27. april 2019 er dermed en dato, som personer der har planer om at få opsat og nettilsluttet et nyt anlæg, skal huske på.
EU-forordningen, hvor de nye krav indgår under, skal understøtte det fælle marked for el og det skal sørge for, at der bliver dannet et fælles udgangspunkt til de forskellige medlemslandes regler. Dette skal medføre, at kravene til anlægsproducenterne bliver gjort mere ensartede.
Hvis man har spørgsmål til de tekniske krav, skal man kontakte det netselskab, hvor anlægget skal tilkobles.

Der er nogle særlige regler til folk der har købt et anlæg inden d. 17. maj 2018 og herefter indsent dokumentation herfor inden d. 17. november 2018. For disse vil anlægget nemlig betragtes som eksisterende på trods af, at tilslutning først sker efter d. 27. april 2019.

EU-forordningen kan du læse om på linket her og kravene fra Energinet kan du læse mere om her.

Følg os på sociale medier:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *