Nu er det ulovligt at tvinge borgere til at tilslutte sig fjernvarme

I regeringens energiaftale er det blevet bestemt, at fra d. 1. januar 2019 skal det ikke længere være muligt, at pålægge forbrugerne nye tilslutnings- og forblivelsespligter til fjernvarme. Det primære argument for afskaffelsen af tilslutnings- og forblivelsespligterne er, at de ikke er holdbare løsninger på længere sigt, da det vil sætte restriktioner på konkurrencen på markedet. Dette skyldes at forbrugeren vil være bundet op på løsninger hos selskaber, som kan sætte priserne til over det konkurrencedygtige niveau.
For forbrugeren kommer det til at betyde, at der vil være mulighed for selv at tage beslutningen om hvilken form for opvarmning, som man vil have til sin bolig. Det er samtidig også noget der kan sætte skub i den grønne omstilling, da det vil give bedre muligheder for bedre løsninger end fjernvarmen.
For forbrugere der ønsker en varmepumpe løsning eller lignende vil der samtidig også være mulighed for at fratage sig tilslutning til et fælles fjernvarme net, hvis man kan dokumentere, at mindst 50 procent af ens energiforbrug kommer fra vedvarende energi, som f.eks. ved benyttelse af en varmepumpe.

Følg os på sociale medier:
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *