Tilskud til Varmepumper

Efter solpanelernes store succes frem til slutningen af 2013, er der kommet stor interesse for udnyttelse af den billige strøm i boligen frem for videresalg.

Der er god økonomi i anvendelse af overskudsstrøm til varme frem for videresalg og da varmepumpeproducenterne også er kommet med ny langt mere effektiv teknologi, ser vi stor efterspørgsel på området i Danmark.

De nye varmepumperSådan virker en luft til luft varmepumpe

EU indførte i slutningen af 2012 mærkningsordning på varmepumper, så effektiviteten nemt kan gennemskues. Det er samme mærkning som på andre hvidevare, hvor A+++ er højeste værdi.

Det fik producenterne ti at udvikle ny teknologi, der kunne leve op til mærkningen og derfor er det i dag muligt, at få en A+++ mærket luft til luft varmepumpe med meget høj virkningsgrad.

Hvad skal du se efter

En varmepumpes effektivitet kan sammenlignes nemt ved at se på SCOP værdien.
Tallet dækker over den gennemsnitslige ydelse fordelt over året og fortæller dermed noget om effektivitet både sommer og vinter.

De bedste A+++ varmepumper leverer en SCOP over 5

Du bør dog også sikre dig, at varmepumpen er konstrueret til vort Nordiske klima og kan klare lave temperaturer uden at ise til.
Fra bare 5 år siden, var det nærmest mere reglen end undtagelsen, at udedelen ikke kunne klare mere end minus 10 grader.

Anvendelsen i boligentilskud varmepumpe

Meget ofte er det svært at opvarme et helt hus med en varmepumpe, hvis det er i flere etager.
Her kan det være en rigtig god idé, at se på en løsning med 2 indedele, så de kan placeres på hver etage.
Overvej også nøje, hvilken kapacitet varmepumpen skal have. Trods de opgives til velegnede op til 200 kvm, er det ofte ikke tilfældet, hvis de skal kunne levere billig varme.
Meget ofte ses under dimensionerede pumper installeret, der resulterer i en ringere effektivitet, da pumpen skal arbejde på max hele tiden.

Få 4 uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe fra vores samarbejdspartnere.


Er du i tvivl om hvilken varmepumpe du skal vælge?  Så prøv at læse mere i den store varmepumpetest.

Sådan får du tilskud til en varmepumpe

Kravet for at kunne opnå energitilskud til sin nye varmepumpe, er blot at den lever op til den har et godkendt energimærke.

D. 15-08-2019 træder der en ny tilskudsværdi til luft/luft varmepumper, som supplerer bio-, gas- eller oliekedel i kraft.
Det betyder, at man nu skal være opmærksom på, hvilken nominel varmekapacitet den nye varmepumpe har. Hvis den har en nominel varmekapacitet på under 4,0 kW, så er der tale om en lille varmepumpe, og man får dermed et lavere tilskud, end hvis man vælger en “stor” varmepumpe med en nominel varmekapacitet på 4,0 kW eller derover.

Vi anbefaler, at man spørger sin varmepumpeforhandler eller vvs’er til råds omkring varmepumpens nominelle varmekapacitet.

Gå ind og opret en ansøgning om tilskud, før du går i gang med at indkøbe og sætte varmepumpen op. Det hele foregår i vores elektroniske indberetningsportal.

Når du fået udført arbejdet med at sætte varmepumpen op, indsender du en faktura for udført arbejde, hvor det fremgår hvilken type varmepumpe der er opsat.

I en privat bolig på mellem 80 og 200 kvm, kan tilskuddet til en varmepumpe udgøre op til Kr. 7.800,00 skattefrit hvis du skifter fra et gammelt olie/gasfyr til en luft til vand varmepumpe. Luft til luft varmepumper gives der op til 3.200 i tilskud til.

Tilskud til varmepumpe der kan køle

Det er muligt at få tilskud til en varmepumpe der både kan køle og varme. Læs mere her

Indberetning tilskud