Tilskud til Varmepumper

Efter solpanelernes store succes frem til slutningen af 2013, er der kommet stor interesse for udnyttelse af den billige strøm i boligen frem for videresalg.

Der er god økonomi i anvendelse af overskudsstrøm til varme frem for videresalg og da varmepumpeproducenterne også er kommet med ny langt mere effektiv teknologi, ser vi stor efterspørgsel på området i Danmark.

De nye luft til luft varmepumperSådan virker en luft til luft varmepumpe

EU indførte i slutningen af 2012 mærkningsordning på varmepumper, så effektiviteten nemt kan gennemskues. Det er samme mærkning som på andre hvidevare, hvor A+++ er højeste værdi.

Det fik producenterne til at udvikle ny teknologi, der kunne leve op til mærkningen og derfor er det i dag muligt, at få en A+++ mærket luft til luft varmepumpe med meget høj virkningsgrad.

Hvad skal du se efter

En varmepumpes effektivitet kan generelt sammenlignes nemt ved at se på SCOP værdien. Dette gælder uanset om der er tale om luft til luft, luft til vand eller jordvarmepumpe.
Tallet dækker over den gennemsnitslige ydelse fordelt over året og fortæller dermed noget om effektivitet både sommer og vinter.

De bedste A+++ varmepumper leverer en SCOP over 5

Når der er tale om luft til luft eller luft til vand varmepumpe, bør du dog også sikre dig, at varmepumpen er konstrueret til vort Nordiske klima, og kan klare lave temperaturer uden at ise til.
Fra bare 5 år siden, var det nærmest mere reglen end undtagelsen, at udedelen ikke kunne klare mere end minus 10 grader.

Luft til luft varmepumpe i boligentilskud varmepumpe

Meget ofte er det svært at opvarme et helt hus med en luft til luft varmepumpe, hvis det er i flere etager.
Her kan det være en rigtig god idé, at se på en løsning med 2 indedele, så de kan placeres på hver etage.
Overvej også nøje, hvilken kapacitet varmepumpen skal have. Trods de opgives til velegnede op til 200 kvm, er det ofte ikke tilfældet, hvis de skal kunne levere billig varme.
Meget ofte ses under dimensionerede pumper installeret, der resulterer i en ringere effektivitet, da varmepumpen skal slå sin indbyggede elpatron til, for at kunne opvarme boligen.

Få 4 uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe fra vores samarbejdspartnere.


Er du i tvivl om hvilken varmepumpe du skal vælge?  Så prøv at læse mere i den store varmepumpetest.

Hvilken luft til luft varmepumpe skal jeg vælge?

Vi anbefaler, at man spørger sin varmepumpeforhandler eller vvs’er til råds omkring udvælgelse af varmepumpe.

Tilskud til luft til vand og jordvarmepumpe

Du kan ikke længere få tilskud til luft til luft varmepumpe. Til gengæld kan du i bygningspuljen, søge tilskud i når de er tale om luft til vand og jordvarmepumpe.

Vil du gerne modtage nyheder om energitilskud-muligheder til varmepumper? – samt andre tips og tricks – så du kan spare både penge og energi!

SÅ KAN DU MED FORDEL SKRIVE DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV, SOM MAKS UDKOMMER 4-6 GANGE OM ÅRET!.

Indberetning tilskud