Energitilskud til Andelsforening eller Ejerforening

Hvis din andelsforening eller ejerforening skal renoveres, så den bliver mere energirigtig, kan du søge om økonomisk støtte til dette hos et af landets energiselskaber. I mange tilfælde er den økonomiske støtte, foreningen modtager, med til at realisere ønsket om en renovering, fordi det er en meget dyr affære, hvis andelsforeningen eller ejerforeningen selv skal betale alle udgifter hertil. Den økonomiske støtte kaldes et energitilskud og kan ansøges her hos EnergiKøb.

Her kan du læse om, hvad et energitilskud er, hvad det skal bruges til, og hvor meget man som andelsforening kan få.

Hvad er et energitilskud?

Et energitilskud er en sum penge, som gives af et energiselskab. Det gives kun, hvis en andelsforening eller ejerforening, har søgt om det i tilstrækkelig god tid – og hvis der vel at mærke er søgt om penge til en renovering, som har til hensigt at gøre andelsforeningens eller ejerforeningens ejendomme mere energivenlige, og derved lettere at sælge.

Med et energitilskud bliver det blandt andet muligt at gøre foreningens bygninger bedre for klima og miljø, sundere at opholde sig i – og sidst men ikke mindst billigere for foreningen og dens beboere.

Andelsforeninger eller Ejerforeninger og energitilskud

Det var først fra januar 2013, det blev muligt for andelsforeninger og ejerforeninger at søge om økonomisk støtte til at fremme energirigtige renoveringer. Denne nye mulighed har betydet, at andelsforeninger eller ejerforeninger i dag kan påbegynde renoveringsprojekter, som de ikke har haft råd til tidligere på grund af udgifter til mange andre ting.

Alle andelsforeninger eller ejerforeninger, som skal energirenovere deres ejendomme, kan søge om et energitilskud forud for renoveringen, uanset hvor i landet de ligger.

Hvorfor kan andelsforeninger og ejerforeninger få tilskud?

Andelsforeninger og ejerforeninger kan få et energitilskud, fordi alle energiselskaber i Danmark er forpligtede til at være behjælpelige med at skabe energibesparelser, hvor de kan. Derfor køber landets energiselskaber de kilowatt timer, som andelsforeningerne eller ejerforeningerne sparer efter at have energirenoveret.

Hvad kan andelsforeninger og ejerforeninger søge om tilskud til?

Hvis en andelsboligforening eller ejerforening skal få godkendt deres ansøgning om et energitilskud, er det et krav, at det skal bruges på at gøre boligforeningen mere energirigtig. En andelsboligforening eller ejerforening kan få energitilskud til følgende:

  • Isoleringsopgaver af alle typer
  • Udskiftning af gamle vinduer til energiruder eller vinduer med energiglas
  • Udskiftning af varmekilder til mere energirigtige alternativer
  • Isolering af rør
  • Efterisolering af taget, etageadskillelse eller ydervægge
  • Besparelser på el-installationer
  • Installering eller udskiftning af ventilationssystemer
  • Tekniske komponenter

Hvor stort et energitilskud kan man få?

Når en andelsforening eller ejerforening søger om et tilskud, udregnes tilskuddet ud fra energistyrelsens sparekatalog med faste standardpriser. Størrelsen på beløbet afhænger af, hvor mange kilowatt timer renoveringen efterfølgende vil spare i løbet af 1 år frem.

Indberetning tilskud