Hybridløsning: Varmepumpe sammen med oliefyr eller gasfyr

Eksempel på hybridløsning med gasfyr

Luft til vand varmepumper/hybridløsning til eksisterende boliger. Hybridløsninger er mest kendt fra i bilbranchen, hvor bilens drivkraft er en kombination af benzin/diesel kombineret med el.

Luft til vand betyder at varmepumpen, suger luft fra omgivelserne. Energien som er i luften hives ud og køres igennem en kompressor, som komprimerer energien i en væske.

Energien fra væsken tilføres derefter til det vand som er i gulvvarme/radiator anlægget. Desto koldere luft desto dårligere økonomi grundet at at varmepumpen skal arbejde mere for at hive varmen ud af luften. Hvis varmepumpen arbejder mere, vil den også bruge mere strøm, derved forsvinder noget af besparelsen.

Varmepumper er bedst egnet til lav temperatur anlæg og kan når udetemperaturen er højere end +2grader give billigere varme end gaskedler. Hvis det er under +2, vil det være billigere med gas.

Hvis man opvarmer med olie, vil det altid være billigere med  en luft til vand varmepumpe. Der er dog huse der ikke er egnet til en ren luft til vand varmepumpe. Det er typisk når man vil have 50 eller 60 grader som fremløbstemperatur, at gaskedlen /oliekedlen vil hjælpe til og hæve temperaturen. Herved får man en meget økonomisk drift med gaskedlens fordele kombineret med hybridvarmepumpens fordele.

Hybridløsningers fordele er lavere varmeudgifter men også et reduceret kWh forbrug hvilket betyder et bedre energimærke. Typisk kan husets energimærke forbedres med et til 2 energimærker. Det betyder at det bliver lettere at sælge sit hus, da der bliver fokuseret meget på energimærket hvis man vil sælge det en dag.

En hybridløsning vil som regel være en god forrentning med en tilbagebetalingstid ned til 3-4 år. Investeringen vil ofte forrentes med 11-12%, og dette vil være væsentlig mere end man kan opnå i bankrente.

Er der tale om erhverv hvor det ikke er almindelig beboelse – vil det være muligt at beregne et tilskud. Er der tale om private – er der ikke længere tilskud til hybridløsninger.

Energikøb hjælper både med tilskud og beregning.

I mange tilfælde kan der samtidig opnås elreduktion – når varmepumpen dækker mere end 50% af husets energiforbrug. Her skal der laves en beregning, hvor det dokumenteres at varmepumpen dækker de 50% det kræver at få elreduktion.

Spørgsmål vedrørende energitilskud?

Har du yderligere spørgsmål vedrørende tilskud til etablering af hybridløsning, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf 71 999 044.

Indberetning tilskud

Copyright@Energikøb 2023
Top