Energitilskud til rørisolering

Effektiv rørisolering, der betaler sig

Det kan altid betale sig at efterisolere dine varmerør, når du energirenoverer. Bare fordi det er nye varmerør, er det ikke ensbetyd

tilskud til rørisolering

ende med at de er isoleret nok.

Minimun 40 mm rørisolering

Det kan altid betale sig at efterisolere varmerør i uopvarmede rum (kældre, bryggers, loft, krybekældre og skunk). Det vil altid være at anbefale, at have mindst 40 mm på varmtvandsrør og varmerør, som bruges hele året rundt.

Du kan isolere med

Isolerering af rør kan gøres med mineraluld (glasuld eller stenuld) eller med skumbaserede produkter. Isoleringsevnen af den samlede isolering er afhængigt af materialet samt den tykkelse, du sætter på røret.

Er der ikke  så meget plads rundt om rørene, vil det være en god idé at se på produkternes varmeisoleringsevne (λ-værdien) og tage det materiale med den laveste værdi. Er der er plads nok, kan du få en lige så god isolering med en højere λ-værdi – lagets tykkelse skal bare være større.

Du kan få helt op til 50kr i energitilskud pr. løbende meter rør du isolerer.

Kedel,ventiler eller cirkulationspumper

Har du en kedel med lidt eller ingen isolering, vil den sandsynligvis have et stort varmetab. Hvis den er over 15 år gammel, vil det ofte være en god idé helt at udskifte den med en ny og mere energieffektiv model. Er det en nyere model, kan du måske nøjes med at efterisolere kedlen.

Trådvævsmåtter, som fås i en tykkelse på 30-100 mm, vil være at foretrække.  Måtten lægges rundt om kedlen på alle sider undtagen forsiden. Sæt dem fast med tråd, og sy dem sammen med ståltråd de steder, hvor måtterne overlapper hinanden. Det anbefales, at du isolerer med minimum 100 mm, hvis pladsen er tilstrækkelig.

Cirkulationspumper og ventiler kan isoleres med isoleringskapper der er præfabrikerede – alternativt kan man bruge lamelmåtter og pladekapper. Kontrolboksen og betjeningspanelet på cirkulationspumpen, skal man dog undlade at isolere henover.

Energitilskud til rørisolering

Der gives kun tilskud til rørisolering når der er tale om erhverv.

Spørgsmål vedrørende energitilskud til rørisolering?

Har du yderligere spørgsmål vedrørende energitilskud, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf 71 999 044 eller via kontaktformularen her.

Se priser og typer af rørisolering hos LavprisVVS.dk her

Copyright@Energikøb 2023
Top