Energitilskud til ventilationsanlæg med varmegenvinding

I årene 2012-2013 var der mange danske boligejere i som investerede i solcelleanlæg. Den billige strøm bliver ofte brugt som drivkraft til luft til vand varmepumper eller jordvarmeanlæg.

Der er dog en meget overset mulighed som både kan reducere varmeregningen og samtidig kan gøre indeklimaet i boligen meget bedre.

Installering af ventilationsanlæg med varmegenvinding, kører ligeledes på strøm, og derved kan den overskydende strøm fra solcelleanlægget fint bruges til at holde et ventilationsanlæg kørende.

Den helt store fordel i forhold en luft til vand varmepumpe eller  jordvarmeanlæg, er uden tvivl det forbedrede indeklima. Fugt og lugtgener mindskes eller helt fjernes fra opholdszonerne og luften renses. Især familier med allergibesværede beboere, vil få stor glæde af et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Hvad er et ventilationsanlæg med varmegenvinding?

Et varmegenvindingsanlæg er et opgraderet ventilationsanlæg, som tager frisk luft udefra og sender det ind i varmegenvindingsanlægget.

Her blandes med udeluften med den varmeluft fra boligen og sendes rundt til alle rum i boligen.

Fordelen ved at etablere et varmegenvindingsanlæg kontra at lufte ud ved at åbne vinduerne, er at man ikke bare sender boligens varme ud til gråspurvene. Dette skyldes at opvarmningen sker i en varmeveksler  hvor udeluft og indeluft passerer tæt forbi hinanden og på den måde overføres der energi, i form af varme, fra den ene luftstrøm til den anden.

Typisk placeres anlægget på loftet, hvor luften kan ind og udblæses igennem et rør i taget. Der findes også modeller som kan hænges på væggen i f.eks. bryggers.

Skift fra naturlig ventilation til ventilationsanlæg med genvinding udløser tilskud

Der vil være mulighed for at opnå energitilskud når man går fra naturlig ventilation, som er ensbetydende med at åbne vinduerne eller via friskluftsventiler til et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Der er både villaejere, alle typer lejligheder, foreninger, skoler, andelsforeninger, ejerforeninger m.m. der kan opnå energitilskud til etablering ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Især skoler, institutioner, virksomheder vil udover et forbedret indeklima opnå store besparelser på varmeregningen, når man ikke bare sender varm luft ud i det fri. Her kan der også opnås tilskud når der udskiftes eksisterende ventilationsanlæg uden varmegenvinding.

Ved erhvers sager skal der laves en specifik beregning for at beregne tilskuddet, og den hjælper vi hos EnergiKøb gerne med.

Har du brug for hjælp til at ansøge om tilskud, eller rådgivning omkring etablering af varmegenvindingsanlæg er du velkommen til at kontakte os enten via kontaktformularen, eller på tlf  71 999 044.

Indberetning tilskud
Copyright@Energikøb 2023
Top