Spørgsmål ved ansøgning om energitilskud

Her vil du finde svarene på de mest stillede spørgsmål, når du vil ansøge om energitilskud hos Energikøb.

 • Jeg har ansøgt om tilskud til energiforbedringer. Må jeg påbegynde arbejdet med det samme?

Efter indsendelsen af din ansøgning, vil du modtage en mail med godkendelse. Først når du har modtaget denne, må du gå i gang med at købe materialer/bestille håndværker og lave energiforbedringen. Du er dog først garanteret udbetaling, når vi har godkendt, at din indsendte dokumentation i form af billeder, kopi af kvitteringer eller faktura svarer til det du har ansøgt om.

Det er vigtigt at understrege, at du IKKE må bestille, købe materialer/håndværker eller igangsætte projektet inden du ansøger. Vi tjekker datoer på dine indsendte faktura/kvitteringer og kan ikke godkende udbetaling, hvis de er dateret før ansøgningen er godkendt.

 • Hvorfor skal jeg starte ansøgningen med at vælge “min nuværende varmekilde”?

Din nuværende varmekilde er afgørende for, hvilke energiforbedringer du kan ansøge om tilskud til og hvor stort et tilskud du kan få til de forskellige forbedringer. Den nuværende varmekilde er derfor afgørende for beregningen af tilskuddet.

 • Skal jeg være oprettet som bruger for at bruge systemet?

Nej, du kan sagtens se hvad du kan søge tilskud til, samt teste hvor meget tilskud du kan opnå, ved at udfylde de forskellige kategorier. Det er først når du trykker på “Ansøg” knappen, at du kommer videre til at skulle oprette dig som bruger.

 • Hvordan beregnes tilskuddets størrelse?

Tilskuddets størrelse beregnes på baggrund af energistyrelsens standardværdikatalog, hvor der er udstukket  standarder for, hvor meget energi man gennemsnitligt sparer pr. år ved at lave den pågældende energiforbedring. Disse værdier samt oplysninger om din nuværende varmekilde bruger vi som udgangspunkt for, at beregne dit tilskud.

 • Hvornår udbetales tilskuddet?

Når du er færdig med din tilskudssag, og du har sendt sagen ind til endelig godkendelse, skal sagen gennemgås af os. Hvis al relevant dokumentation er tilknyttet sagen, vil den blive godkendt og du vil modtage et udbetalingsbilag på mail, hvor datoen for udbetaling vil fremgå. Fra sagen godkendes, går der 30 dage + en bank dag, før pengene står på din konto.

Hvis er mangler dokumentation til sagen, vil du blive orienteret om dette på mail. Du skal herefter så logge ind på din sag, tilknytte den manglende dokumentation og indsende sagen igen. Derved vil behandlingstiden også forlænges, alt efter hvor hurtigt du indsender den manglende dokumentation.

Behandlingstiden fra en sag indsendes til endelig godkendelse, og pengene står på din konto, kan derfor være op til 45 dage.

 • Hvor stor en mængde af de forskellige energiforbedringer, kan jeg søge om tilskud til?

Der er under hver energiforbedring angivet det maksimale antal, der kan søges om. Dette antal kan være antal m2 isolering, m2 vinduer eller andre energibesparende tiltag. Det er ikke muligt at opnå tilskud til et større antal end det der er angivet.

 • Kan jeg modtage tilskud, selvom jeg selv udfører energiforbedringerne af min bolig?

Du må gerne selv udføre de forbedringer, du har fået godkendt ansøgning til. Vi har ingen krav om, at det skal være en håndværker som udfører arbejdet. Bare du har dokumentation i form af før og efter billeder samt kopi af faktura/kvitteringer for materialerne, som først er indkøbt efter ansøgningen om tilskud er indsendt. Hvis du har anvendt en håndværker og denne også har indberettet besparelsen, kan du dog ikke selv indberette den. Spørg eventuelt håndværkeren.

 • Jeg har nu udført de energiforbedringer jeg ansøgte om tilskud til og fik godkendt. Hvad er næste skridt?

Du logger ind her går ind på sagen og uploader du din dokumentation  i form af billeder, samt kopi af faktura for indkøbte materialer eller udført arbejde af en håndværker. Bemærk vores mulighed for at sende os en MMS med et billede af din kvittering/faktura. Er dokumentationen fyldestgørende og bliver godkendt, får du en mail inden for kort tid om, at beløbet er sat til udbetaling til det kontonummer du har anført.

 • Hvor lang tid går der før tilskuddet udbetales?

Når sagen er færdig og du indsender den til endelig godkendelse, kan der gå op til 45 dage før pengene udbetales. Hvis dokumentationen til sagen ikke er fyldstgørende kan der gå længere tid, da der så skal rettes eller tilføjes noget. Vi bestræber os dog altid på at behandle sagerne så hurtigt vi kan, så du kan få dit velfortjente tilskud udbetalt.

 • Hvorledes kommer jeg ind på min side?

Er du inde for at ansøge for første gang skal du oprettes som bruger når du klikker på “Ansøg” knappen. Når du har ansøgt modtager du dine login oplysninger på en e-mail. Disse bruges til at logge ind på “din side” når du efterfølgende skal indsende dokumentation på den/de energiforbedringe(r) du har ansøgt om tilskud til, eller hvis du ønsker, at indsende en ny ansøgning til en ny energiforbedring.

 • Jeg har glemt mit password – hvad gør jeg?

Har du glemt dit password, kan du klikke på “glemt password” og oplyse din e-mailadresse. Du vil derefter modtage dit password på e-mail.

 • Jeg har min kvittering/faktura på papir, hvordan får jeg den uploaded?

Vi har udviklet en mulighed for,  at du kan sende os en MMS med et billede af din kvittering/faktura. Blot følg vejledningen når du skal uploade din dokumentation.

 • Jeg har fået en mail om, at min ansøgning mangler dokumentation eller at dokumentationen er mangelfuld. Hvad skal jeg foretage mig?

I e-mailen står der hvad din dokumentation mangler. Du skal derefter gå ind på logge ind med de til fremsendte loginoplysninger og udfylde/uploade den manglende dokumentation. Når du har udfyldt de manglende informationer, har du mulighed for at genindsende din sag igen til godkendelse. Hvis du ikke kan finde dine login oplysninger i din indbakke, tjek i uønsket post.

 • Jeg har kun delvist udført det, jeg har søgt tilskud til – hvad så?

Hvis du ikke udfører alt det, du har søgt energitilskud til, skal du ændre antallet i din ansøgning inden du sender den til endelig godkendelse sammen med dokumentationen. Du får selvfølgelig kun udbetalt det, der er dokumentation for at du har udført.

Vi kan også ændre det antal som er indberettet, såfremt dokumentationen ikke svarer til det indsendte antal. Bemærk at du ikke kan tilføje nye energiforbedringer til din ansøgning efter at du har indsendt denne. Hvis du ønsker at lave flere eller andre energiforbedringer, må du lave en ny ansøgning.

 • Jeg har lavet andre energiforbedringer end dem jeg har ansøgt om tilskud til ? hvad så?

Hvis du allerede har udført eller fået udført arbejdet, kan du ikke få tilskud. Dette skyldes at der skal foreligge en ansøgning og godkendelse inden arbejdet kan igangsættes. Har du til gengæld skiftet mening om hvilke energiforbedring du ønsker at lave, men endnu ikke startet, kan du lave ny ansøgning indeholdende den nye energiforbedring.

 • Kan jeg videresælge min energibesparelse?

Når du ansøger om energitilskud via Energikøb, så overdrager du din energibesparelse til os og vi indrapporterer de energiselskaber som vi samarbejder med. Du må ikke samtidig søge tilskud gennem andre energiselskaber eller overdrage din energibesparelse til andre aktører (f.eks. håndværkere), da energibesparelsen således vil blive dobbeltregistreret og dette er ulovligt. Det er derfor altid en god idé at spørge sin håndværker om denne indberetter energibesparelsen. Når du laver en energiforbedring af din bolig, opnår du en energibesparelse, som vil give dig en lavere energiregning år efter år. Vi forbeholder os ret til at kræve energitilskuddet tilbage, hvis det viser sig, at du også har solgt energibesparelsen til anden side. Bemærk i øvrigt at dette tjekkes løbende blandt andre aktører.

 • Tilskud til vinduer

For at kunne opnå tilskud til dine nye vinduer skal de først og fremmest være energimærkede A eller B. Der gives ikke tilskud til vinduer med energimærke C.

Når det nye bygningsreglement træder i kraft her med udgangen af 2015, skal alle nye vinduer som minimum være energimærke B, når man vil bygge nyt hus.

Der skal sammen med faktura for indkøbte materialer, eller udført arbejde, indsendes dokumentation for at der er tale om A eller B mærkede vinduer. En stykliste fra vindues producenten vil sammen med et energimærke på vinduerne være tilstrækkeligt.

Det er m2 på vinduer og døre der skal indberettes(ydermål karmmål), og ikke hele husets m2.

 • Jeg fandt ikke det svar jeg ledte efter. Hvad gør jeg?

Har du yderligere spørgsmål, vil det glæde os at besvare dem. Vi kan fanges på [email protected] eller tlf 71 999 044.

BEMÆRK:
Vi har også en stor oversigt med gode forklaringer og information til de fleste områder i Energispare oversigten

information om energitilskuddet

Lad os tale sammen