Tilskud til pille og halmfyr – erhverv og landbrug

Vil du gerne have udskiftet dit halmfyr til et andet halmfyr, der kan formindske dit forbrug af energi er du en af de heldige. Du har nemlig gode muligheder for at få et tilskud, der kan dække nogle af dine udgifter, hvilket mange synes er en god hjælp.
At skifte dit halmfyr ud med et andet fyr betyder ofte, at du vil reducere dit energiforbrug med over 100.000 kWh om året. Endda er det blevet set nogle steder, at der har været en besparelse på over 750.000 kWh om året.

Grunden til at det er muligt for dig at søge tilskud hos de mange forskellige energiselskaber er, at Danmark indgik en række aftaler med nogle andre lande, således at vi skulle nå nogle bestemte miljøvenlige mål inden udgangen af 2020.

Samtidig har Danmark også en række interne mål (fx Århus som gerne vil være fossilfrit i 2050) der gør at energiselskaberne ser en god værdi i, at du sparer på dit energiforbrug. At spare på energiforbruget gør ligeledes, at vi ikke presser landet til at investere i flere kraftværker mm.

Pas på med at giv din rådgiver en procentdelenergitilskud pillefyr og halmfyr

Noget som mange energiselskaber oplever i forbindelse med at skulle udbetale et tilskud, er at kunderne ringer ind for at klage over at deres rådgiver er blevet betalt en procentdel af hele tilskuddet.

Når rådgiverne gerne vil have en procentdel bruger de oftest løfterne om at du, med 100% sikkerhed, ikke står og møder en uventet regning i form af lønarbejde, da han jo som sagt blot tager et beløb af det tilskud du alligevel får.
Hvis du betaler med en procentdel er der en stor chance for at du kommer til at skulle betale alt for meget ift. Det arbejde som der er blevet udført for dig i form af rådgivning.

Det som en rådgiver gør er at måle de kWh du sparer for derefter at sælge dem til højeste pris. Dog vil du, når du har udskiftet dit halmfyr, opleve at kunne få en besparelse på over 450.000 kWh som kan sælges til alt imellem 15-25 øre pr. kWh til de forskellige energiselskaber.
Det betyder at (hvis du har ham lønnet for en procentdel) at du vil kunne komme til at betale over 50.000 danske kroner, alt efter hvor meget du sælger din kWh til.

Brug i stedet for Energikøbs hjemmeside til selv at indberette din besparelse. De tager 120 kroner i gebyr og din ansøgning gennemgås af faguddannet personale.
Du kan via deres hjemmeside også få gratis energirådgivning.

Skift fra oliefyr til halmfyr – og spar mange penge

Noget af det som du kan få mest tilskud til, er hvis du udskifter dit oliefyr til et halmfyr.

En af grundene til hvorfor mange energiselskaber vil stå i kø for at tale med dig, hvis du skifter fra et oliefyr til et halmfyr, er at du først og fremmest skifter til en vedvarende energikilde. I 2020 målene er det et krav at 30% af Danmark består af vedvarende energi.
Samtidig vil du, som vi nævnte ovenover, komme til at spare rigtig meget af dit energiforbrug, hvilket gør at du kan sælge rigtig meget kWh til dit energiselskab.
Ja, faktisk har det vist sig at folk som tidligere er gået fra et oliefyr til et halmfyr har fået 70% af omkostninger dækket – det eneste de gjorde var at vælge det rigtige at indberette det helt rigtige sted..

Udover at få tilskuddet vil du også få en anden økonomisk gevinst – nemlig det du sparer pr. år.
Det beløb som du vil spare pr. år kan være mange penge, alt efter hvor meget olie du brugte pr. år. Der findes flere forskellige værktøjer på nettet, der kan gøre det muligt for dig at se hvor meget du vil komme til at spare pr. år.
Hvad skal du gøre når du skal søge om et tilskud
Hvis det er et tilskud i den størrelsesorden som vi har beskrevet, bør du altid kontakte Energikøb således at de kan støtte dig og være med under hele forløbet.

Som udgangspunkt vil det første du skulle gøre være at udfylde Energikøbs formular, hvorefter du vil kunne påbegynde arbejdet med at købe diverse materiale og hvad det ellers kræver.
Når din håndværker har dokumenteret overfor Energikøb at dette arbejde nu er fuldført, skal du kun vente på at pengene kommer ind på din bankkonto.