Energitilskud til nyt oliefyr

Ny kondenserende oliekedel – eller skift opvarmningsform

Ved udskiftning af din oliekedel, så vælg en kondenserende. På den måde er du sikret optimal drift, samt en mindre varmeregning. I de fleste tilfælde, kan det dog betale sig helt, at skifte opvarmningsform til f.eks.til naturgas eller varmepumpe.

Olie eller anden varmekildeTilskud til nyt oliefyr

Når din oliekedel er over 15 år, kan det ofte være en god idé at udskifte den til en ny kondenserende type – eller helt overgå til anden varmekilde, f.eks. naturgas, fjernvarme eller varmepumpe.

Hvis du vælger at konvertere fra olie til f.eks. fjernvarme, vil din varmeregning typisk falde med 30-50 %, samtidig med at CO2-udledningen nedsættes med ca. 65 %. Alt dette afhænger bl.a. af oliekedlens effektivitet og fjernvarmeprisen.

Hvis du skifter kedelen ud – vælg en kondenserende.

Dit nye oliefyr skal være kondenserende for at overholde Bygningsreglementet.

Få tilskud til nyt oliefyr

Bor du  i et område uden kollektiv varmeforsyning (fjernvarme og naturgas), kan du hos Energikøb opnå energisparetilskud, hvis du udskifter din gamle oliekedel med en ny kondenserende.

Tilskuddets størrelse, afhænger af kedlens produktionsår. Produktions året står typisk, på en lille mærkeplade på kedlen.

  • Udskiftes en ikke kondenserende oliekedel fra før 1978 udløser det et tilskud på 3.300 kr
  • Udskiftes en Ikke kondenserende oliekedel fra efter 1978 udløser det et tilskud på 1.975 kr

Energikøb udbetaler også kontante tilskud til mange andre energibesparende tiltag i din bolig.

Spørgsmål vedrørende energitilskud?

Har du yderligere spørgsmål vedrørende energispareordningen, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf 71 999 044.

Ansøg om tilskud til gasfyr i 2015 her