Energitilskud til nyt oliefyr

Ny kondenserende oliekedel – eller skift opvarmningsform

Du kan få tilskud hvis du vælger at udskifte, dit gamle oliefyr med en varmepumpe. Du får også tilskud hvis du eksempelvis sætter en luft/luft varmepumpe op som supplerer dit eksisterende oliefyr.

Olie eller anden varmekildeTilskud til nyt oliefyr

Når din oliekedel er over 15 år, kan det ofte være en god idé at udskifte den til en ny kondenserende type – eller helt overgå til anden varmekilde, f.eks. naturgas, fjernvarme eller varmepumpe.

Hvis du vælger at konvertere fra olie til f.eks. fjernvarme, vil din varmeregning typisk falde med 30-50% , samtidig med at CO2-udledningen nedsættes med ca. 65%. Alt dette afhænger bl.a. af oliekedlens effektivitet og fjernvarmeprisen.

Hvis du skifter kedelen ud – vælg en kondenserende.

Dit nye oliefyr skal være kondenserende for at overholde bygningsreglementet.

Udskift oliefyret med en varmepumpe og få tilskud

Bor du  i et område uden kollektiv varmeforsyning (fjernvarme og naturgas), kan du igennem Energikøb opnå energisparetilskud, hvis du udskifter din gamle oliekedel med en varmepumpe.

Du kan også få tilskud hvis du udskifter dit gasfyr, biofyr eller skifter elradiatorerne ud med en varmepumpe.

Der kan være mange penge at spare, hvis du vælger at udskifte dit gamle oliefyr med en ny varmepumpe.

Du kan vælge helt at udskifte oliefyret med en jord eller luft til vand varmepumpe, som både tager sig af opvarmning af det varme vand og opvarmer boligen.

Typisk vil du ved at udskifte et gammelt oliefyr spare helt op til 40-50% på din varmeregning. Det er dog vigtigt at påpege, at din klimaskærm på boligen skal være i top, før det vil være attraktivt at få en jord eller luft til vand varmepumpe installeret.

Du kan også vælge at lade oliefyret stå og supplere det med en luft til luft varmepumpe. Det vil være en meget billigere løsning, men man skal være opmærksom på at en luft til luft varmepumpe kun leverer varme til boligen og ikke varmt vand.

Se evt. alle mulighederne for tilskud her i energispareoversigten.

Spørgsmål vedrørende energitilskud?

Har du yderligere spørgsmål vedrørende energitilskud, vil det glæde os at svare på dem enten på tlf. 71 999 044 eller via kontaktformularen her.

Indberetning tilskud
Copyright@Energikøb 2023
Top