Få tilskud til energioptimering

Hvis du er ejer af en bolig, så er det muligt for dig at få tilskud til energirenovering af din bolig. Der er mange danskere, der vælger at få lavet en energirenovering af deres bolig fordi, at det er noget, som økonomisk set kan vise sig at være en særdeles stor gevinst. Ved at få lavet en energirenovering af din bolig vil der på sigt være en hel del penge at spare som følge af et reduceret energiforbrug, og derfor kan en energirenovering med tilskud være en rigtig god investering.

Hvilke former for optimering af ens bolig er mulig at få tilskud til?

Der er en række forskellige former for renoveringer, som du vil have mulighed for at få et tilskud til:

Isoleringer – Der vil være mulighed for at få tilskud til enhver form for isolering af din bolig.
Opsætning af varmepumper – Du kan søge om tilskud til at få opsat en varmepumpe i dit hjem. Der er også mulighed for at få tilskud til opsætning af varmepumpe i dit sommerhus.
Udskiftning af vinduer – Hvis du ønsker at få skiftet fra dine gamle vinduer til nogle nye og mere energirigtige af slagsen, vil du have mulighed for at få tilskud til dette.
Udskiftning af fyr eller kedel – Har du et gammelt oliefyr eller en gammel gaskedel installeret i dit hjem, så kan du med fordel vælge at få den udskiftet til en varmepumpe.

Øvrige energiforbedringer i dit hjem – Herudover vil langt de fleste andre former for renovering i dit hjem som er energibesparende desuden også være mulige at få tilskud til.

Sådan kan du få et tilskud til energioptimeringenenergiopimering bolig og hus

Hvis du gerne vil have et tilskud, så er det første og det bedste, som du kan gøre, at gøre at gå ind på vores fuldmagt side, hvor du giver os lov til på vegne af dig og varetage din ansøgning om tilskud.

Efter du har indsendt din fuldmagt via. Energikøb.dk, vil du modtage en kvittering. Når Bygningspuljen åbner igen vil vi forsøge at få din sag indsendt. Vi kan ikke garantere at vi får din ansøgning med i puljen, da det er først til mølle princippet.

Du må IKKE bestille håndværker og købe materialer til renoveringen, før din ansøgning om tilskud er blevet godkendt af Energistyrelsen.

Du skal regne med, at beløbet du vil opnå i besparelse vil afhænge meget af, hvor omfattende dine energirenoveringer vil komme til at blive. Jo større og mere omfattende opgaver, der skal udføres, jo flere penge vil du som udgangspunkt have mulighed for at få. Energitilskuddet i Danmark beregnes ud fra hvor store energibesparelser, du vil komme til at få.

I praksis vil du komme til at spare flere penge, jo større energibesparelser du vælger at få.

Besparelse ved loftisolering – Hvis man ønsker at få skiftet sin loftisolering ud, så er der mulighed for at opnå en besparelse på omkring 40 kWh om året pr m2. Som eksempel vil et ældre hus med et loft på 120 m2 med en mangelfuld isolering kunne efterisoleres for omkring 18.000 kroner.

Besparelse ved hulmursisolering – Hvis der skal laves en hulmursisolering, skal du meget typisk regne med en energibesparelse på cirka 100 kWh om året pr m2. Eksempelvis vil et ganske almindelig parcelhus på cirka 120 kvadratmeter koste omkring 11.000 kroner at hulmursisolere.

Besparelse ved energivinduer – Vælger du at få skiftet dine gamle vinduer ud med nogle nyere, som er energibesparende, så er der mulighed for at opnå en forholdsvis stor besparelse. Et meget typisk parcelhus på omkring 130 kvadratmeter vil koste et sted imellem 50.000 og 100.000 kroner at udskifte vinduer i. Det præcise beløb vil afhænge af flere ting – blandt andet antallet af vinduer i boligen. En besparelse ved dette vil ligge på cirka 145 kWh/m.

Har man mulighed for at få tilskud til nybygger?

Nej, er det korte svar, da nybyggeri ikke er en del af energitilskudsordningen.

Søg rådgivning hos en håndværker i forbindelse med at du skal have lavet energioptimeringer af din bolig. Se evt. vores liste over energipartnere som alle er specialister inden for deres felt.

Hvis du ønsker at få den bedst mulige løsning i forbindelse med din energirenovering, kan du altid søge uvildig energirådgivning og vejledning hos os. Derefter kan du tage kontakt til en håndværker for at få lavet et overslag på, hvor meget det vil koste dig at få lavet ændringerne samtidig med, at håndværkeren kan komme med gode råd i forhold til valg af materialer mm.

Copyright@Energikøb 2023
Top